Wijsheid maakt je jonger - InDialogue

In deze Quote sectie gaan we aan de slag met het boek:

Het leven begint bij 50

Wijsheid maakt je jonger van Manu Adriaens – Uitgeverij Lannoo

Er staan echte parels in dit boek. Het is een boek vol wijsheid en schoonheid over mensen die reeds een deel of de helft van hun leven achter de rug hebben. Ikzelf heb aan dit boek veel gehad daarom geef ik u delen uit het geboek, gezegden en wat ik als waarheid ervaar  op een behapbare manier.

Geniet ervan, het leven is wat jijzelf ervan maakt! Ben je nu jong of iets ouder het gedacht dat jij het bent die je leven een richting heeft gegeven blijft. Waar je ook staat vandaag, je kan nog altijd iets doen! Het is nooit te laat!

Plan je leven vul je tijd bewust in en vooral denk eraan “genieten” daar komt het opaan

“Het ego loopt leeg”

We zitten met zoveel lagen rondom ons

De Nederlandse stripauteur Marten Toonder (in Happinez, 2005): “Je waarachtige zelf” leren kennen, is een van de moeilijkste opgaven in het leven, want er zitten zoveel lagen overheen. We hebben onszelf van alles aangeleerd en op een gegeven moment denk je dat je dat bent, maar dat is een jas die je hebt aangetrokken. Die jas trek je niet zo makkelijk meer uit, want dan voel je je kaal. Toch is het belangrijk dat je druft te ontdekken wat eronder zit. Nu ik een oude man ben, heb ik het gevoel dat ik dichter bij mijn “waarachtige zelf” zit dan ooit. Toen ik jong was, was ik opstandig en wilde ik vechten tegen dingen. Dat is een manier om je rol in de wereld te ontdekken, om anderen te laten zien wat je waard bent. Nu ik ouder word, slijt dat strijdlustige. Het ego loopt leeg en er komt echte zelfkennis voor in de plaats. Je wordt je bewust van je goede en minder goede kanten, je licht en je schaduw’.

Het opperste geluk is innerlijke vrede

Kleur brengen in je leven!

De Vlaamse “pionier van het toerisme” Rudolf Van Moerkerke, die op tragische wijze een zoon verloor (in Humo, 2000): ‘Het opperste geluk voor mij is innerlijke vrede. Je bereikt die innerlijke vrede als je kunt zeggen: “Ik heb gedaan wat ik kon.” Dat gevoel heb ik nog altijd.

Uiteraard krijg je ongelooflijk zware klappen, maar je moet verder. Ik heb een fantastisch leven gehad, ondanks de hindernissen onderweg.

Ach, noem mij één mens van 75 die ongehavend door het leven is gestapt.

Rudolf Van Moerkerke

Je eigen leven!

Hier gaat het toch over héél je leven lang!

Je tijd is beperkt. Verspil die dus niet met het leiden van het leven van iemand anders. Laat je niet opsluiten in dogma’s, die alleen maar de resultaten zijn van het denkwerk van anderen. En vooral wees moedig genoeg om je hart en intuïtie te volgen, want die weten al wie jij werkelijk wilt worden. De rest is van ondergeschikt belang.

Steve Jobs

Om te voorkomen dat de ouderdom een lachwekkende parodie wordt op je voorgaande leven, bestaat er maar één mogelijkheid een doel blijven nastreven dat zin geeft aan je bestaan.

Simonne de Beauvoir

Ik wil zo veel mogelijk tijd vrijwaren om dichter bij mijn ziel te komen. Ik ben niet het type om te stoppen. Ik sterf op het slagveld.

Jan Fabre

Wat de tijd me heeft geleerd? Dat ik geen beslissingen meer neem zonder eerst tot tien te tellen.

Hans Croiset

A silhouette of a woman is stress

Stress

What is happening to you? You have registered for coaching because you suffer from stress, exhaustion or burnout. How did it come to this? Anyone

InDialogue - Resilience Coaching

Resilience is a State !!

In life, things often don’t go as you want them to go. Your plans don’t pan out for various reasons. Your dreams don’t become reality,

A small white flower blossoms in a rough landscape

Resilience Quotes

Focus on becoming mentally tough. Actual mental toughness helps you to be more positive. Circumstances don’t define you. Model what’s important to you. Be the

Share: