Wanneer ziekte bij je intrekt!

De mooie eenzame af te leggen weg - InDialogue

Zoals bij vele mensen is op een dag “ziekte” bij mij ingetrokken. Ik had er niet om gevraagd, ik had er zelfs nooit aan gedacht maar toch opeens was ziekte aanwezig.

Mijn oudste zoon vertelde me dat hij kou had, zich niet zo goed voelde en dat hij hoofdpijn had. Geeft me iets voor de pijn mama, daarna zal ik gaan slapen. Ik zal me wel beter voelen als ik morgen opsta zei mijn zoon. Maar dat gebeurde niet.

Dus de volgende dag gaan we bij de dokter en horen we eigenlijk hetzelfde. Neem een pijnstiller en ga slapen het komt allemaal wel goed. Een kleine griep of zo.

Een kleine 30 uur later is mijn zoon in het hospitaal en in coma!!

Alle organen falen zegt de dokter in de spoedafdeling. We weten niet wat hij heeft maar het ziet er niet goed uit. We moeten verder onderzoeken wat het precies is, we laten u nog iets weten.

Mijn wereld stort in wanneer de dokter later bij ons komt en zegt, de organen van uw zoon falen een voor een. De kans op overleven is klein.

Ik vroeg aan mijn echgenoot wat wil dat zeggen, is hij nu aan het sterven? We wisten het beide niet echt op dat moment. Wat was dit allemaal, wat gebeurde er, gaat hij dood?

Hij was nog springlevend maandag en dinsdag toen we bij de huisdoker gingen zei deze nog dat het allemaal in orde zou komen dat mijn zoon juist wat moest rusten en nu gaat hij dood?

Wanneer we de finale diagnose kregen was het: pneumococen Menengitis daaraan ga je gegarandeerd dood als je geen milt hebt zegt de dokter en mijn zoon heeft geen milt, dus geen bescherming, geen of weinig immumsysteem!! Dus hij gaat dood!

Het verhaal is lang. Het is vol humour, verdriet, doorzetting en pijn met onzekerheid en diepe dalen. Wat doe je dan? Positief leven en positief denken? Waarom niet want wat is het alternatief? We moeten het niet ver zoeken. Vandaag, nu, weten, ervaren, positief denken, gelukkig zijn, er het beste van maken. Ja, het kan zijn dat het ver van “ideaal” is, maar toch… Wat is mogelijk? Zeg me niet dat het moeilijk is. Zeg me niet dat je gaat opgeven, dat je het niet meer ziet zitten. Wat dan als je het “moeilijk” vindt? Wat als je opgeeft of moedeloos bent? Alles zal doorgaan. Je zult de trein en een kans missen. En het zal erger zijn dan tevoren.

“Moeilijkheden zijn vermonde zegeningen.” Horatius

UNITED STATES OF AMERICA – CIRCA 1947: A stamp printed in USA shows portrait of Thomas Alva Edison (1847-1931), inventor and businessman, 100th birth anniversary, circa 1947

De ongekende mogelijkheden van Coaching zijn in dit verhaal duidelijk zichtbaar. Wat indien ieder van ons een dergelijke coachende attitude zou gebruiken in ons dagelijks leven. Hoe zou de maatschappij er dan uitzien?

A silhouette of a woman is stress

Stress

What is happening to you? You have registered for coaching because you suffer from stress, exhaustion or burnout. How did it come to this? Anyone

InDialogue - Resilience Coaching

Resilience is a State !!

In life, things often don’t go as you want them to go. Your plans don’t pan out for various reasons. Your dreams don’t become reality,

A small white flower blossoms in a rough landscape

Resilience Quotes

Focus on becoming mentally tough. Actual mental toughness helps you to be more positive. Circumstances don’t define you. Model what’s important to you. Be the

Share: