Waarom InDialogue focust op Zelfactualisatie

InDialogue Vision
Dit is een veelgestelde vraag vandaag en ik geef graag mijn persoonlijke visie.

Er zijn twee redenen waarom InDialogue focust op Zelfactualisatie.

Het eerste antwoord is omdat:

InDialogue mensen wilt helpen de beste versie van zichzelf te worden.

Hiermee bedoel ik niet alleen mensen “empoweren” door ze te helpen hun eigen “brein te sturen” en ze te helpen hun emotionele staten te managen, neen het is veel meer dan dat.

Het gaat InDialogue om mensen te leren hoe zij het beste uit zichzelf kunnen halen in dit fantastisch avontuur dat wij “het leven” noemen. Het gaat ook over hoe mensen kunnen leren hoe ze trouw aan zichzelf kunnen zijn — door de beste versie van zichzelf te zijn.

Wij geloven sterk in Indialogue dat, Wanneer men dat bereikt, mensen echt blij, gelukkig, congruent en authentiek worden, dat maakt, dat mensen gezonder en rijker worden.

Dat is onze visie.

Maar er is nog meer!!

Wanneer mensen beter worden, door het feit dat wij hen faciliteren in hun eigen persoonlijke ontwikkeling, zien we dat zij “betere versies van zichzelf” worden. dit heeft als gevolg dat de wereld waarin we leven een betere wereld wordt.

Dit was het, waarover Abraham Maslow zo gepassioneerd was gedurende zijn volledige levensloop en het vertelt ons ook waarom hij, zijn hele leven werkte, om de fundamenten te leggen van de zelfactualisatie Psychologie.

In 1960, 1970 schreef Maslow:

Het systeem dat success zal boeken…… dat een betere soort mensen kan genereren, die broederlijker, vrediger, minder hebzuchtig, beminnelijker, respectvoller is (1971:92)

ja, We weten al lang dankzij A. Maslow, dat de basisbehoeften van de Mensen voldaan moeten zijn om hen toe te laten zich te ontwikkelen. wanneer dit niet mogelijk is en de basisoverleving en veiligheid een probleem zijn, dan ontstaat er angst en hostiliteit.

Snel samengevat kan men zeggen dat:

Om een betere wereld te creëren, hebben we betere mensen nodig. De vraag is hoe doen we dat? Hoe cultiveert men, wereldwijd, meer volwassen, vredige, democratische, respectvolle, liefhebbende, en zelf-actualiserende mensen?

Wat kunnen we doen om te voorkomen dat mensen groeien in hebzucht, hatelijkheid, meedogenloos competitief, bevooroordeeld, bekrompen, onredelijk, star, enzovoort?

Het antwoord ligt bij iedereen die zich wijd aan het ontwikkelen van individuele personen om hen te helpen de beste mogelijke versie van zichzelf te worden — ouders, scholen, therapeuten, trainers, consultants, coaches, enz.

En Toch denk ik dat al het voorgaande nog niet voldoende is.

Er is volgens mij ook een grote verantwoordelijkheid voor iedereen die bijdraagt en een rol speelt in het managen van onze systemen –

Politieke systemen

educatie systemen

godsdienstige en spirituele systemen

Economische systemen enz.

Want al het geleverde werk op individueel vlak kan “eventueel” tot niets leiden indien de systemen die we creëren falen om de transformatie mogelijk te maken.

Soms is het probleem het systeem. 

InDialogue Vision 2

In feite, het meest blijvende en complexe probleem dat we als mensheid steeds tegenkomen is voornamelijk te vinden op het systeem niveau.

Het probleem zijn de kaders die onze systemen presenteren op een directe of indirecte, expliciete of impliciete manier.

Er zijn vandaag zieke systemen die subtiel, impliciet en heimelijk kaders zetten voor de mensen. We zien dat in de media, radio, kranten, sociale media enz. Zij focussen vooral op sensationele pathologie – wat verkeerd gaat, wat destructief is, geweld, sensatie, de economische cultuur van hebzucht, het korte termijn denken van bedrijven, materialistische doelen, geheimhouding, de corrupte politieke systemen, macht over mensen, bureaucratie enz.

In een woord kunnen we zeggen dat we het onderscheid kunnen maken tussen zelf-actualiserende systemen en antagonistische systemen die mensen niet toelaten te functioneren op  hun best.

We weten ook dat het hebben van een Zelf-actualiserende psychologie voor individuen niet voldoende is. We moeten een Zelf-actualisatie psychologie ontwikkelen voor onze systemen:

Familie systemen

Leiders en Managers

Bedrijven

Communities

Landen

Politiekers

Media, Films schrijvers enz.

Om de wereld te veranderen hebben we nieuwe manieren nodig om met elkaar om te gaan zowel op een persoonlijk niveau als op het niveau van communities, groepen, bedrijven, enz.

Juist zoals we synergie nodig hebben op het individueel en persoonlijk vlak om onze beste betekenissen te kunnen actualiseren – waardoor we kunnen overgaan tot onze beste performances in de wereld – zo hebben we ook nood aan het creëren van systemen voor:

Families

Scholen

Communities

Bedrijven

Naties, enz.

Om dit allemaal te kunnen waarmaken heeft de wereld goede trainers en coaches nodig die onze of soortgelijke visie delen zodat we als – een grote familie – het voorbeeld kunnen zijn van wat mogelijk is en zo leiders, managers, mensen enz. kunnen begeleiden.

“De hele mensheid kan beter worden. We kunnen verbeteren en we zijn aan het verbeteren…. De mensheid is voor verbetering vatbaar….. deze taak moeten wij opnemen, en leren hoe we dit op de meest effectieve manier kunnen doen”(1966:97)

Laat ons een “gemeenschap” vormen die de handen in elkaar wil slaan om de wereld te veranderen.

Ben jij klaar om mee te doen en een wereld-veranderaar te zijn met ons?

GERMAINE REDIGER

Meta-Coach and Neuro-Semantics Master Trainer

InDialogue Expertise:

Resilience – Stress & Burn-Out – Communication – Flexibility – Performance

"Keep your eyes on the stars, and your feet on the ground."

Theodore Roosevelt